Välkommen till oss Elina

Elina Stenbäck har börjat hos oss och kommer att arbeta som miljökonsult i Stockholm.

Elina har i många år arbetat på Aftonbladet, men ville göra något annat. Efter studier på Linneuniversitetet blev hon 2022 miljöanalytiker och har sedan examen arbetat som miljö- och hälsoskyddsinspektör på Norrtälje kommun.

Vi ställde några frågor till Elina för att du ska få möjlighet att lära känna henne lite:

Varför arbetar du just med miljö och hållbarhet?
Det började som galloperande klimatångest och insikten att jag ville göra något konkret istället för att oroa mig. Jag bestämde mig för att byta bana, utbilda mig och se vart det leder. Jag har inte ångrat en sekund.

Vad driver dig i ditt arbete?
Att göra ett bra jobb, göra något meningsfullt och göra skillnad även om det är i det lilla. Jag vill även utvecklas och har stort behov av att få nya erfarenheter och kunskaper.

Varför har du valt att arbeta på Liljemark Consulting?
Jag tycker att arbetet med förorenade områden är väldigt spännande och som jag vill fördjupa mig mer i. Jag gillar verkligen kombinationen av praktiskt arbete och kontorsjobb. Sedan tycker jag att det är ett stort plus i kanten att man får göra det mesta här, just för att det är en mindre arbetsplats. Men sen kunde jag inte undvika att lägga märke till den härliga stämningen och de trevliga kollegorna. Då blev valet lätt!

Vad gör du helst på din fritid?
Mest av allt hänger jag med min familj. Vi är väldigt aktiva och hittar på grejer mest hela tiden. På sommaren blir det mycket segling, cykelturer, vandring och paddling. På vintern långfärdsskridskor och skidor på längden och utförs. Men annars är det träning och framför allt löpning som gäller. Sedan är jag aktiv i Roslagens ornitologiska förening och åker gärna på fågelexkursioner eller restaurerar någon våtmark.

Välkommen till oss Elina!

Vill du komma i kontakt med Elina? Här hittar du hennes kontaktuppgifter.