Välkommen Rickard!

Varmt välkommen säger vi till Rickard Haeggman som börjar jobba hos oss idag!

Rickard arbetar hos oss som miljökonsult med sin bas i Stockholm. Han har en akademisk bakgrund som geovetare på Göteborgs Universitet. Rickard brinner för berggrundsgeologi och är även intresserad av hydrogeologi samt kvartärgeologi. Han har även tidigare arbetat som miljökonsult inom förorenade områden, och har framför allt arbetat med uppdrag kopplat till PFAS och sulfidhaltiga bergarter men han har också ett starkt intresse för provtagningsmetodik och uppdragsledning.

Vi ställde några frågor till Rickard för att du ska få möjlighet att lära känna honom lite:

Varför arbetar du just med miljö och hållbarhet?

Jag gillar hur föroreningar kopplar ihop samtliga delar av geologin. En förorening bryr sig inte om ifall konsulten föredrar att arbeta med berg, jord eller grundvatten. En förorening rör sig dit den rör sig och miljökonsulten får anpassa sig själv och sitt tankesätt. Man måste försöka se helheten.

Vad driver dig i ditt arbete?

Jag drivs av att göra en skillnad och av att finna lösningar på svåra problem. Jag tycker om att utmanas och jag mår bra av att arbeta som ett lag.

Vad känner du att du kan bidra lite extra med?

Jag kan bidra lite extra med kunskap inom berggrund. Det kan gälla att identifiera mineral och bergarter. En annan, kanske lite oväntad men användbar kunskap är att jag kan automatisera funktioner i excel genom att programmera makron. Tidigare har jag t.ex. tagit fram makron som automatiskt tar fram de resultattabeller och diagram man vill framställa från analysresultaten som levereras från laboratorium.

 Varför har du valt att arbeta just på Liljemark Consulting?

Liljemark Consulting har känts inspirerande sedan första gången jag läste om företaget. Sedan dess har jag bara sett Liljemark som företag och olika liljemarkare i spännande sammanhang som till exempel som ordföranden i Renare Mark.

Varmt välkommen Rickard!

Vill du komma i kontakt med Rickard? Här hittar du hans kontaktuppgifter.