SÄG HEJ TILL VÅR PRAKTIKANT ANNA!

Under 4 månader kommer Anna Pantzar gör sin praktik och sitt exjobb hos oss på Liljemark Consulting. Anna går yrkeshögskoleutbildningen Miljö och Förorenade områden. Det är en 2-årig utbildning via VBU Västerbergslagens utbildningscentrum som ligger i Ludvika.

Utbildningen innehåller ca 20 % praktik uppdelat i två omgångar, och nu är hon på vårt kontor i Göteborg för att praktisera och på så sätt både få lära och se hur det är i praktiken att arbeta som miljökonsult.

– Jag har stora förhoppningar om att jag under min praktik hos Liljemark Consulting kommer få en bred inblick i många olika provtagningssituationer och arbetet både innan och efter. Jag vill även vara med i rapportskrivandet och få en god inblick i arbetsprocessen och dess utmaningar, säger Anna Pantzar.

Efter att ha arbetat i detaljvaruhandeln under lång tid inom både logistik och controlling ville hon ta steget att utbilda sig inom ett ämne som hon tycker är viktigt: miljö.

– Jag har alltid haft ett miljöintresse och de senaste åren har det blivit allt viktigare för mig att få jobba i en bransch som bidrar till en hållbar framtid. Jag blev därför väldigt glad när möjligheten kom samtidigt som jag kände mig mogen att sätta mig i skolbänken igen, tacksam över att det finns kortare utbildningar på distans med mycket praktik som skapar en väg ut i arbetslivet, säger Anna och fortsätter:

– Jag visste inte om Liljemark fanns förrän i höstas när jag började söka efter min andra LIA:a* plats. Jag hade sett namnet i någon rapport som kommit upp under utbildningens gång och jag gick in på hemsidan. Jag fick genast en väldigt fin känsla av att det är ett trevligt företag med en bred kompetens. När min handledare på NCC där jag var under min första LIA, ringde mig och tipsade mig om att kontakta Anneli Liljemark blev jag jätteglad och gjorde självklart det.

Under sin praktik kommer Anna att få följa med en av våra konsulter och se hur det är att arbeta i fält och på kontoret.

På sin fritid är Anna mycket med sin familj, som består av man och två söner. De tycker om att vara i skogen, så vid fina dagar packar de med stormköket och går en runda med stopp för lite matlagning. De tycker även om att resa och på vintern blir det minst en resa till fjällen för att åka slalom. Annars kopplar Anna av med en löprunda i skogen.

ANNA, VARMT VÄLKOMMEN TILL LILJEMARK!

* LIA står för lärande i arbete och är benämningen för praktiken.