Personalens engagemang är en framgångsfaktor

För drygt 11 år sedan startade Anneli Liljemark miljökonsultföretaget Liljemark Consulting. Mycket har hänt sedan dess, företaget har genomför många spännande uppdrag och har vuxit till ett starkt företag. Den utvecklingen har varit möjlig tack vare Annelis vision, strategiskt arbete och engagerade medarbetare. Nu går företaget in i en ny fas, när Anneli har erbjudit anställda att köpa aktier i företaget.

– Vi har många engagerade medarbetare som redan idag bidrar jättemycket till företagets utveckling.  Jag vill att de ska få vara med och ta del av när det går bra för företaget. Vi har sedan tidigare ett bonussystem men det här blir en extra dimension. Dessutom får de ännu större möjlighet att påverka företagets utveckling, säger Anneli Liljemark VD och grundare av företaget.

Medarbetare har blivit erbjudna att köpa aktier och 13 personer har valt att göra det. De nya aktieägarna kommer kunna vara delaktiga i de långsiktiga strategiska frågorna för företaget, genom att påverka vid årsstämma eller liknande tillfällen.

– Beslutet att ta in fler aktieägare i företaget är en strategisk satsning. Vi har engagerade och kompetenta medarbetare med ett stort driv att vilja utveckla det här företaget, det vill vi ta tillvara på och uppmuntra, säger Anneli Liljemark.

– Liljemark vill vara ett företag som bygger på engagemang, där medarbetare och kunder är en central del i att utveckla företaget och tillsammans bidrar till en schysst miljö. Det här initiativet är sätt att verkligen leva företagets värderingar i praktiken och det är ett ytterligare steg i att förverkliga visionen. Extra roligt är det att en majoritet av medarbetarna har tagit chansen och vill vara med, säger Elinor Skogsfors styrelseordförande för Liljemark Consulting.