Liljemark får ny styrelseordförande

Elinor Skogsfors tar över som ny styrelseordförande för Liljemark Consulting. Elinor efterträder Jan-Erik Lindström som varit ordförande i 5 år.  

– Det händer mycket i företaget; vi utvecklar våra tjänster, välkomnar nya Liljemarkare och gör även en förändring av vår styrelses sammansättning. Jag vill passa på att säga ett stort tack till Jan-Erik för hans ovärderligt bidrag till företagets utveckling så här långt och varmt välkommen Elinor som ny ordförande, säger Anneli Liljemark, vd för Liljemark Consulting. 

– Liljemarks verksamhet för en renare miljö är så oerhört viktig och värdeskapande. Bolaget har värderingar som jag till fullo delar och en härlig kultur. Jag är också imponerad av företagsledningen som leder och driver verksamheten – med mycket fokus på människor och hållbarhet i organisationen, säger Elinor Skogsfors, nytillträdd ordförande för Liljemark Consulting.

Trots att Elinor är ny styrelseordförande är hon inte ny för företag, hon har suttit med som ledamot i styrelsen i 5 år och kliver nu in som ordförande. Hon har dessutom 30 års erfarenhet av att leda operativt och strategiskt HR-arbete i svenska och internationella verksamheter på olika nivåer. Hennes bakgrund innefattar Global HR direktör på Tele2, Nordisk HR-direktör på Pfizer samt HR-chefstjänster på Ericsson i Sverige. De senaste 6 åren har Elinor drivit egen konsultverksamhet och har bland annat arbetat med företag inom försvar, bankväsende och advokatverksamhet. Elinor har gedigen erfarenhet av att leda och genomföra organisations- och verksamhetsförändringar.

– Det känns både spännande och ansvarsfullt att få förmånen att fortsatt vara med på Liljemarks utvecklingsresa. Jag ser fram emot att få bidra till att bolaget utvecklas mot visionen och de uppsatta målen. Under de år jag har suttit i styrelsen har bolaget växt och mognat – nu står vi inför nästa fas, säger Elinor Skogsfors, nytillträdd ordförande för Liljemark Consulting och fortsätter:

– Förutom att hålla koll på och värna om bolagets övergripande hälsa och framdrift vill jag vara ett bollplank till VD i den strategiska utvecklingen av bolaget. Med erfarenhet från olika typer av verksamheter har jag sett hur ovärderligt ett gott ledarskap är och jag brinner för att bidra till ett bolag där kompetens, kultur, struktur och lönsamhet är bärande byggstenar.