7 år i Renare Marks tjänst

I 7 år har Liljemarks Johanna Svederud varit aktiv i Nätverket Renare Mark. I onsdags var det årsstämma med nätverket och i och med det tackade Johanna för sig och lämnar vidare ordförandeklubban.

Att bidra till att utveckla branschen är en av hörnstenarna i Liljemarks grund och vision. Nu kan du läsa Johannas reflektioner om tiden i Renare mark och vikten av att engagera sig:

Hösten 2014 hände något som har präglat min vardag i 7 år. Som relativt junior miljökonsult fick jag chansen att bli Renare Marks koordinator, vilket senare mynnade ut i att jag 2019 valdes in som ordförande för nätverket. Genom Renare Mark öppnades dörren till ett stort kontaktnät av trevliga och kompetenta branschkollegor, samt ett hav av kunskap i form av alla intressanta seminarier och konferenser som jag fått chansen att delta i. Att Renare Mark har en speciell plats i mitt hjärta har nog ingen som känner mig missat. Nätverket fyller en viktig funktion genom att vara en kontaktyta för olika aktörer i branschen, där alla känner sig välkomna och där man får chans att mingla, skratta och diskutera knepiga frågeställningar. Nätverket bidrar även till att sprida kunskap om teknikutveckling, forskning, nya föroreningar och mycket mer. Jag tror att Renare Mark är en väldigt viktig pusselbit för att vi som bransch ska utvecklas. Och tänk att just jag under tre år har fått förtroendet att få leda det här arbetet, jag är så glad och stolt över att ha fått vara en drivande del av Renare Mark under så pass många år och ännu gladare är jag över alla som jag har fått lära känna på vägen. Det är lite vemodigt att nu lämna över ordförandeskapet och säga hej då till vår fantastiska styrelse, men jag ser fram mot att framöver kunna delta som medlem i nätverket och om bara ett par månader få träffa många av er på vårmötet!

/Johanna Svederud

Renare Marks hemsida