Sökes: Ekonomiansvarig som kan hjälpa oss att växa

Vi är ett miljökonsultföretag med ett 20-tal medarbetare, som vill bli fler! Våra medarbetare är med och gör skillnad på riktigt för en hållbar framtid. Med lösningar som är bra för kunden och miljön bidrar vi till miljö- och samhällsnytta, det kan du vara en del av. Vi tror på att det är vi tillsammans som skapar vår framgång. Nu söker vi dig, en ny Ekonomiansvarig som kan hjälpa oss att växa!

Vår ambition är att vara med och utveckla samhället och branschen; det gör vi genom att ständigt försöka förbättra oss, ta in ny kunskap och hitta nya lösningar. Vi tror att nya idéer och arbetsglädje skapas av människor som känner att de får vara med och bidra och som arbetar i en god arbetsmiljö, därför är det viktigt för oss att skapa bra förutsättningar för var och en. Vi finns i Stockholm och Göteborg.

Om tjänsten

Nu behöver vi en Ekonomiansvarig som kan hjälpa oss att växa! I denna roll har du ett helhetsansvar för företagets ekonomifunktion och alla ekonomiska frågor både på en strategisk och operativ nivå. Ansvaret innefattar att leda arbetet med hela det ekonomiska flödet, högt som lågt. I tjänsten ingår även att fortlöpande ta fram, analysera och rapportera budget, lönsamhet, statistik, uppföljningar av nyckeltal och avstämningar till ledningsgrupp och styrelse.

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för bokslut, myndighetsrapportering, inkomstdeklarationer, momsavstämningar och årsredovisning. Du ansvarar även för löpande redovisning, leverantörsfakturor och betalningar samt löneadministration.

I tjänsten ingår även att ha övergripande ansvar för företagets IT-miljö. I detta ingår att leda och driva företagets utveckling inom digitalisering och ansvara för relationerna med outsourcad IT-driftspartner.
I rollen ingår kontorsansvar för Stockholmskontoret med personalansvar för en medarbetare med administrativa uppgifter.

Du rapporterar till VD för Liljemark Consulting.

Liljemark Consulting arbetar i affärssystemet Visma Severa/Visma Administration och Microsoft Office

Kvalifikationer

För att trivas i och utveckla rollen som Ekonomiansvarig tror vi att du har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna i en konsultverksamhet, med hela det ekonomiska flödet. Du har relevant högskoleutbildning, med inriktning mot ekonomi eller controlling. Vi ser helst att du har god kunskap om projektredovisning gärna i konsultverksamhet. Du är intresserad av hur ett lättanvänt och bra IT-stöd kan utveckla och effektivisera verksamheten. Erfarenhet och kunskap om digitalisering är meriterande.

Arbetsspråket hos oss och våra kunder är svenska och du behöver behärska både svenska och engelska muntligt och skriftligt. Du behöver också inneha B-körkort.

Personliga egenskaper

Då vår verksamhet växer söker vi dig som kan bidra till att utveckla och förnya våra arbetssätt samtidigt som du driver och följer upp verksamheten på ett strukturerat sätt.  Som person är du prestigelös och flexibel och har förståelse för att det ibland finns behov av att snabbt skifta fokus. Du är en god lagspelare som gillar att samarbeta med alla kollegor. För att trivas i rollen är det viktigt och kunna ta egna initiativ och avlasta VD. Du gillar att vara delaktig i verksamheten, ge våra konsulter bra stöd och bidra till företaget övergripande utveckling.

Ansök nu!

Tjänsten är en heltid och placerad (Stockholm)-Vällingby med start så snart som möjligt eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 31 mars till jobb@liljemark.net

Kontaktperson i denna rekrytering är: Elinor Skogsfors, 070-250 6686